Acasă Extern VIDEO // Cel puțin 25 de morți și peste 50 de răniți,...

VIDEO // Cel puțin 25 de morți și peste 50 de răniți, în Kabul. Membrii ISIS-K au atacat cel mai mare spital militar cu arme și explozibili

0

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise şi peste 50 au fost rănite după ce bărbaţi înarmaţi au atacat cel mai mare spital militar din Afganistan. De asemenea, la intrarea în spital au avut loc două explozii.

Exploziile au lovit intrarea spitalului Sardar Mohammad Daud Khan, cu 400 de paturi, și au fost urmate de un atac de către un grup de bărbați înarmați, membri ai Statului Islamic. Aceștia au fost uciși „în 15 minute”, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, potrivit Reuters.

Atacatorii nu au reușit să intre în spitale, toate victimele fiind ucise în fața unității. 

Printre morți se numără și Mawlawi Hamdullah Mukhlis, șeful corpului militar din Kabul și unul dintre primii comandanți care au intrat în palatul prezidențial când orașul a căzut în mâinile talibanilor.

„Forțe de securitate sunt la fața locului, nu sunt informații despre victime”, a precizat purtătorul de cuvânt pe Twitter.

Al Jazeera citează surse din Ministerul de Interne, care vorbesc despre 19 morți și 43 de răniți. 

Fotografii postate de localnici arată fum gros deasupra zonei aflate în apropiere de centrul Kabulului.

Un angajat al spitalului a declarat că a auzit o explozie puternică, urmată de focuri de armă care au durat câteva minute. O a doua explozie, și mai puternică, a avut loc după circa zece minute, a mai spus el.

Martorul nu a putut preciza dacă exploziile și focurile de armă au avut loc în interiorul spitalului.

Exploziile nu au fost revendicate, însă agenția oficială de știri Bakhtar citează martori care spun că au văzut luptători ai grupării Stat Islamic intrând în spital și confruntându-se cu forțele de securitate.

Exploziile se adaugă unui șir de atacuri soldate cu victime de când talibanii au preluat controlul asupra țării, după retragerea americană din august. 

Același spital a mai fost ținta unui atac al Statului Islamic în 2017, soldat cu 30 de victime.

sursa: digi24.ro

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.