Acasă Extern VIDEO // Belarusul lansează acuzații grave la adresa Lituaniei, stat membru NATO

VIDEO // Belarusul lansează acuzații grave la adresa Lituaniei, stat membru NATO

0

Lukașenko susține că opoziția belarusă vrea să cucerească o parte din Belarus și să aducă trupe NATO.

Șeful serviciilor secrete belaruse a vorbit despre dejucarea unui presupus atac asupra capitalei Minsk. Dronele ar fi fost lansate de pe teritoriul lituanian, scrie stirileprotv.ro.

Oficialul nu a oferit mai multe detalii sau vreo dovadă. Autoritățile de la Vilnius au respins acuzația, iar armata lituaniană a declarat că nu a întreprins acţiuni ostile împotriva altor state.

La rândul său, președintele Aleksandr Lukaşenko a afirmat că opoziţia din țara lui plănuieşte să cucerească un district din vestul statului şi să ceară sprijinul trupelor NATO.

Liderul de la Minsk, aliat-cheie al lui Vladimir Putin, vorbește frecvent despre pericolul unui atac extern, ca justificare pentru menţinerea aparatului militar şi de securitate într-o stare de alertă continuă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.