Acasă Extern VIDEO // Aventurile lui Rurek, motanul care le-a adus polonezilor „o rază...

VIDEO // Aventurile lui Rurek, motanul care le-a adus polonezilor „o rază de lumină într-o lume întunecată”

0

Curiozitatea aproape că a ucis o pisică din oraşul polonez Rzeszow. Felina a rămas blocată cel puţin zece zile într-o conductă a sistemului de încălzire al oraşului, dar într-un final a fost salvată, confirmând parcă o altă zicală, despre multiplele șanse la viață pe care le-ar avea aceste animale.  În orice caz, vestea bună i-a făcut fericiți pe polonezi. O țară întreagă urmărise cu sufletul la gură aventurile motanului care a fost botezat „Rurek”, cuvântul polonez pentru „conductă”.

La 24 octombrie, autorităţile locale din Rzeszow au fost informate că este posibil ca o pisică să fi rămas blocată într-una din conductele sistemului de încălzire, ceea ce a declanșat o adevărată campanie pentru salvarea ei. Deși se auzea clar mieunatul animalului, a fost nevoie de câteva zile pentru a-l localiza. Oamenii s-au mobilizat și au stat de veghe chiar și noaptea.

Marţi, după 10 zile, pisica a fost salvată graţie eforturilor pompierilor şi angajaţilor de la companiile de apă şi termoficare.

Un angajat al Primăriei din Rzesow a declarat că pisica rămăsese prinsă între conductă şi structura de protecţie a acesteia.

conducta pisica polonia - info112pl
O pisică a rămas blocată într-o conductă din sistemul de termoficare al unui oraș polonez Foto: info112.pl

A fost reperată cu ajutorul unei camere video, după explorarea a circa 10 metri din conductă.

Salvatorii au reuşit să ridice structura de protecţie, mărind spaţiul, şi astfel pisica a putut ieşi.

Dacă s-a fi tăiat pur și simplu conducta, jumătate din oraș ar fi rămas fără căldură și apă caldă timp de o săptămână, au explicat autoritățile.

Mulți s-au întrebat cum a fost posibil să supraviețuiască atâta vreme fără hrană și mai ales fără apă, dar cel mai probabil, condensul care se forma pe țeavă i-au asigurat animalului și apa, și răcirea necesară a temperaturii locale, în condițiile în care apa care trecea prin conductă avea cel puțin 50 de grade. 

În orice caz, salvarea animalului a făcut fericit un oraș întreg. Vestea a fost întâmpinată cu aplauze și chiar cu lacrimi, a relatat un site local de știri.

După „evadare”, motanul, care a fost botezat „Rurek”-  după cuvântul polonez pentru „conductă” – a fost preluat de ONG-ul Fundacja Felineus. Iar fundația a anunțat că vineri animalul se simte suficient de bine pentru a putea părăsi clinica veterinară în care a fost îngrijit după aventura avută.

„O rază de lumină într-o lume întunecată”, a titrat presa poloneză, aluzie la veștile proaste aduse zilnic de pandemie.

Costurile îngrijirii lui Rurek au fost suportate de Primăria orașului Rzeszow, care, în plus, a dispus o verificare a securității întregii rețele de termoficare pentru ca astfel de accidente să nu se mai întâmple, a relatat site-ul info112.pl.

Iar fundația care l-a îngrijit pe Rurek i-a îndemnat pe oameni să ia aminte la această întâmplare și dacă le pasă de animalele fără adăpost, să adopte unul sau să ajute la salvarea lor. Totul s-a transformat acum în acțiunea #Rurekchallenge. Drept răsplată, fundația a publicat poze și filmulețe cu simpaticul motan supraviețuitor din conductă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.