Acasă Extern VIDEO // Actorul William Shatner, în vârstă de 90 de ani, zboară...

VIDEO // Actorul William Shatner, în vârstă de 90 de ani, zboară în spaţiu

0

Actorul William Shatner va zbura în spaţiu, miercuri, la aproximativ 55 de ani de la prima sa apariţie în rolul căpitanului Kirk din serialul ştiinţifico-fantastic de televiziune „Star Trek”.

Shatner, în vârstă de 90 de ani, va ajunge acolo unde doar alţi câţiva au mai ajuns înaintea lui, devenind cea mai vârstnică persoană care călătoreşte în spaţiu, în cadrul unui zbor comercial operat de compania Blue Origin, deţinută de Jeff Bezos, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

Nu este clar dacă Shatner a fost invitat gratuit la bord sau dacă a plătit preţul destul de ridicat.

Călătoria sa în spaţiu a generat o mulţime de meme-uri pe Internet care ironizează, printre altele, echipajul Blue Origin – purtând costumele din „Star Trek” – sau promisiunea lui Shatner de a se inspira din experienţa sa în spaţiu pentru următorul său album muzical.

„Vreau să scriu despre dragostea mea faţă de Pământ”, a declarat el, „despre această bijuterie, această planetă caldă, iubitoare şi hrănitoare”.

Echipajul Blue Origin – exclusiv civil – îi va include, alături de Shatner, pe vicepreşedintele de operaţiuni de zbor al Blue Origin, Audrey Powers, şi pe alţi doi membri, Chris Boshuizen, un fost inginer de la NASA, cofondator al Planet Labs, o companie privată americană care fotografiază în fiecare zi Pământul, şi Glen de Vries, cofondator al companiei Medidata Solutions, specializată în software-uri de monitorizare a studiilor clinice pentru industria farmaceutică. Niciunul dintre ei nu va avea comanda, zborul fiind pilotat de la distanţă.

Capsula spaţială New Shepard urmează să fie lansată la ora 13:30 GMT de la Van Horn, Texas, scrie Agerpres. Zborul, programat iniţial pentru data de 12 octombrie, a fost amânat din cauza riscului ca vântul puternic să perturbe operaţiunile de lansare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.