Acasă Social Viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, este de părere că protestul veteranilor ar...

Viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, este de părere că protestul veteranilor ar putea avea loc, doar în cazul în care organizatorii vor respecta cerințele autorităților

0

Viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, este de părere că protestul veteranilor din 17 mai în PMAN ar putea avea loc, dar doar în cazul în care organizatorii vor respecta cerințele autorităților, reieșind din deciziile situației excepționale în care se află R.Moldova.

Contactat de reporterul Deschide.MD, Ilie Ceban a negat faptul că acest protest ar fi unul ilegal din motivul că organizatorii nu au reușit să prezinte o notificare în adresa autorităților publice locale.

Orice întrunire în masă este obligatoriu să fie notificată la administrația publică locală. Noi astfel de notificare nu avem. Există Legea cu privire la întruniri care prevede că notificarea se depune la APL cu 5 zile înainte de petrecerea întrunirii. Se indică cine este organizatorul, datele, câte persoane vor participa pentru a asigura ordinea publică. CSE a indicat că sunt interzise întrunirile în masă. Dacă să examinăm sub acest aspect, Poliția poate ieși și să anunțe organizatorii despre faptul dispersării acestei întruniri, ori, există pericolul, inclusiv, al infectării”, a declarat Ceban.

Potrivit viceprimarului capitalei, dacă nu ar fi existat situația excepțională, „orice întrunire, dacă este până la 50 de persoane, ar putea fi spontană și nu ar putea fi considerată ca ilegală”.

„Există dreptul fundamental al cetățenilor de a protesta și nimeni nu este în drept să-l anuleze sau să intervină. Totuși, în cazul respectiv autoritatea este obligată să ia anumite atitudini… Să anunțe despre faptul că persoanele încalcă prezența, există o aglomerație de persoane. Probabil că asta și va fi făcut. Nu știm câte persoane vor fi în PMAN. Poliția ar putea anunța despre faptul că: «rugăm să vă dispersați». Dar, posibil să fie un protest cu respectarea distanței etc. Nu știm, de aceea nu putem spune dacă protestul va fi ilegal”, a precizat Ceban.

Amintim că Consiliul Național al Veteranilor de Război anunță că veteranii vor ieși la protest în centrul Chișinăului, duminică, 17 mai, începând cu ora 10:00. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă. Veteranii se arată nemulțumiți de faptul că autoritățile nu au îndeplinit solicitările veteranilor expuse în luna martie curent, când au desfășurat un protest de amploare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.