Acasă Politic Vicepreședintele Parlamentului: Dodon tot mai mult distruge economia R. Moldova și multiplică...

Vicepreședintele Parlamentului: Dodon tot mai mult distruge economia R. Moldova și multiplică numărul de șomeri

0

„Guvernarea Dodon blocează premeditat procesul restructurării creditelor pentru agenți economici și cetățeni, care au suferit în urma crizei pandemice”. Declarația aparține vicepreședintelui Parlamentului și liderului fracțiunii Platforma Da, Alexandru Slusari.

Potrivit parlamentarului, Camera de Comerț și Industrie nu poate elibera certificatele ce confirmă circumstanțele de forța majoră, întrucăt Guvernul nu dorește să promoveze niște amendamente tehnice în legislație, necesare după modificarea Codului civil, care a întrat în vigoare din 1 aprilie 2019.

Întreprinderile nu pot restructura creditele sau alte obligațiuni contractuale. Guvernarea își manifestă incompetența crasă, cănd vorbește că aceste certificate vor declanșa neachitări în lanț, inclusiv și în raport cu statul. Certificatele de forța majoră sunt valabilei doar pentru relațiile civile și nu se extind asupra raporturilor fiscale. Existența certificatului nu exonerează de la plata obligațiunilor, însă este o circumstanță legală, care permite reeșalonarea plăților în caz în care creditorii se vor adresa în judecată”, susține Alexandru Slusari.

Vicespeakerul precizează că prin acțiunile sale, „Igor Dodon tot mai mult distruge economia R.Moldova și multiplică numărul de șomeri”.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.