Acasă Politic Vicepremierul pentru Reintegrare, discuții cu ambasadorii Poloniei şi Germaniei

Vicepremierul pentru Reintegrare, discuții cu ambasadorii Poloniei şi Germaniei

0

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat ieri cu ambasadorii Poloniei şi Germaniei în Moldova despre măsurile prioritare în reglementarea problemei transnistrene. Biroul Politici de Reintegrare, Serebrian a declarat deschiderea totală a Moldovei către dezvoltarea unei cooperări fructuoase în timpul preşedinţiei Poloniei la OSCE în 2022.

„În cadrul formatelor de negocieri existente, Chişinăul va depune eforturi pentru a menţine o dinamică activă şi constructivă, cu focusarea pe promovarea măsurilor de consolidare a încrederii, eliminarea barierelor existente între cele două maluri ale Nistrului şi asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”, a spus viceprim-ministrul Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul german Angela Ganninger, viceprim-ministrul a evidenţiat abordările Chişinăului asupra problemelor de pe agenda negocierilor, a vorbit despre programul aproximativ al întâlnirilor pe platformele stabilite pentru dialog.

Viceprim-ministrul şi-a exprimat disponibilitatea pentru participarea părţii moldoveneşti în 2022 la o nouă conferinţă informală pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între Chişinău şi Tiraspol.

De 10 ani au avut loc astfel de conferinţe în Germania. Ultima dată când o asemenea întâlnire a avut loc în Germania a fost în 2018, pe când Serebrian era ambasadorul Moldovei la Berlin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.