Acasă Justiţie Veronica Dragalin: PA are nevoie de o schimbare radicală

Veronica Dragalin: PA are nevoie de o schimbare radicală

0

La proba interviului, Veronica Dragalin, câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA), a vorbit despre justiție, integritate, obiective de viitor și experiență profesională.

Veronica Dragalin a accentuat faptul că Procuratura Anticorupție are nevoie de o schimbare radicală. Totodată, aceasta a menționat că nu are „relații” în sistemul judiciar din R. Moldova și că „nu există nimic în viața sa care să-i pună la îndoială integritatea și deciziile profesionale”.

„(…) Procurorii au obligația și mandatul de a acționa în interesul cetățenilor și al țării, dar, din păcate, eu cred că cetățenii și țara au pierdut încrederea că procurorii au respectat acest mandat. Procuratura Anticorupție trebuie să câștige încrederea societății, să devină o instituție bine respectată, care funcționează la cel mai înalt potențial.
Din punctul meu de vedere, liderul Procuraturii Anticorupție trebuie să fie o persoană care are două calități importante – integritate și experiență profesională. Eu cred că am ambele.
În ceea ce privește integritatea, am o carieră de 11 ani ca jurist în SUA și nu am nicio pată pe dosarul meu. În 2011 am trecut printr-un proces intens de pre-vetting pentru a deveni avocat licențiat în statul California (…)

zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.