Acasă Economic Veaceslav Ioniţă: Autoritățile trebuie să acorde atenție dezvoltării industriale

Veaceslav Ioniţă: Autoritățile trebuie să acorde atenție dezvoltării industriale

0

Economistul Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) Viitorul, Veaceslav Ioniţă, consideră că autorităţile moldoveneşti ar trebui să acorde mai multă atenţie dezvoltării industriei.

Potrivit Infotag.md, Ioniță a menționat că industria alimentară reprezintă cea mai mare parte a producţiei industriale din ţară, iar în 2017, aceasta a reprezentat 30,7% din totalul sectorului industrial, iar în 2022 – 34,6%.

„Ponderea sectorului energetic este de 10,5%, iar cea a sectorului energetic de 10,2%. Cota sectorului de producţie a băuturilor este de 9,4%, iar în 2022 de 8%. industria textilă şi a îmbrăcămintei este în scădere, la 9,1% şi 7,6%. Printre sectoarele cu cea mai mare creştere în ultimii cinci ani se numără producţia de ulei de floarea-soarelui, al cărui volum a crescut cu 133,2% în ultimii cinci ani, până la 8,1 miliarde de lei (pentru 2022). Maşini şi echipamente, cu un volum de producţie de 500 milioane de lei (+107,4%). Produse de morărit – 800 milioane de lei (+66,7%)”, a explicat Ioniță

Potrivit expertului, dacă R. Moldova va lăsa industria nesupravegheată, nu va putea asigura o valoare adăugată înaltă a producţiei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.