Acasă Politic Vasile Năstase, despre decizia Curții Constituționale

Vasile Năstase, despre decizia Curții Constituționale

0

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Vasile Năstase, a venit cu o reacție după ce starea de urgență a fost declarată neconstituțională și președintele Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat că alegerile anticipate urmează să aibă loc pe data de 11 iulie 2021.

„A fost o decizie previzibilă a Curții. Toată lumea aștepta ca să ajungem la un deznodământ legat de alegerile parlamentare. A câștigat legea. Este o decizie a CCM care nu poate fi atacată. 

Noi considerăm că în situația creată, decât să ajungem la continuarea circului cu mai mulți actori mai mci sau mai mari, este mai bine să mergem în fața alegătorilor, oamenii să aleagă un nou Parlament, care va fi mai legitim și sper să fie mai profesionist. Eu nu-mi doresc ca în viitorul 

Parlament să fie o majoritate mecanică. Noi avem nevoie de oameni profesioniști integri care au demonstrat inclusiv pe parcursul acestor 2 ani că știu să scrie legi să le promoveze”, a comentat Vasile Năstase în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, transmite SafeNews.md cu referire la Deschide.md.

Amintim că, astăzi, 28 aprilie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională instituirea stării de urgență pe întreg teritoriu al R.Moldova. În acest sens, președintele Maia Sandu a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat că data alegerilor anticipate este 11 iulie 2021.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.