Acasă Anticipate 2021 Vasile Costiuc că nu a respectat legea? Motivul pentru care nu a...

Vasile Costiuc că nu a respectat legea? Motivul pentru care nu a inclus un automobil în declarația sa de avere și interese personale

0
Vasile Costiuc a recunoscut că ar fi îndeplinit cu abateri declarația de avere și interese personale depusă la Comisia Electorală Centrală pentru anii 2019-2020. Deși nu declară niciun automobil, Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă (PPDA), deține un microbuz care este scris pe cumnatul său. În cadrul unor dezbateri, Costiuc a explicat că acesta nu se regăsește în declarația de avere din cauza unei decizii a executorului judecătoresc care îl impune să vândă automobilul pentru a achita o amendă.

Busul este al meu, este scris pe cumnatul meu și merg pe el în baza unui contract de comodat. Toată lumea cunoaște despre acest bus. Am avut câteva amenzi primite abuziv pentru că am vândut struguri la Șoldănești. Am contestat și am câștigat în instanță, dar executorul judecătoresc mă impune să plătesc două mii de lei amendă. Executorul mi-a blocat tot și atunci, în cazul în care eu nu vreau să plătesc amenda, dar trec mașina pe mine, aceștia trebuie să mi-o vândă ca să-mi acopere amenda”, a precizat Costiuc.

Chiar dacă nu declară niciun venit pentru anii 2019-2020, Vasile Costiuc a declarat că a făcut economii și și-a procurat anul trecut un apartament.

Ceea ce ține de apartament, este în suburbii, este de 60 m.p. , este cumpărat dar încă urmează să-l repar. Am acumulat niște bani în ultimii zece ani. Am avut niște activitați, nu sunt student. N-am avut activități și contracte cu acest stat, n-am avut funcții de demnitate publică, am activat și mulți din colegii mei știu. Am cumpărat acest apartament din economii”, a mai declarat Costiuc.

Vasile Costiuc nu oferit un răspuns clar la întrebarea dacă este adevărat că se află la întreținerea soției sale.

Nu. Nu e vorba de salariul soției. E vorba de activăți pe care acest stat te impune să le faci fără ca să le faci public. Noi am făcut exporturi de fructe în Federația Rusă, am fotografii cum stau la piață și vând, dar nu pot să export pentru că este embargou. Cu-i să plătesc impozite, lui Dodon? ” a conchis politicianul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.