Acasă Politic Vasile Bolea sare în apărarea colegului socialist din APG: Maski-show

Vasile Bolea sare în apărarea colegului socialist din APG: Maski-show

0

Procurorii și ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI au documentat acțiunile pretins ilegale ale deputatului socialist al Adunării Populare a Găgăuziei, Stepan Sarioglo, și a complicilor săi timp de trei luni.

În tot acest timp, oamenii legii spun că au reușit să constate faptul că bănuiții realizau un medicament cu efect psihotrop în cantități mari, dar și că aceștia „comercializau” adeverințe medicale conducătorilor de vehicule și candidaților pentru obținerea permisului de conducere sau de port armă, transmite SafeNews.md cu referire la Replicamedia.md.

De cealaltă parte, deputatul PSRM din Parlament, Vasile Bolea, a sărit în apărarea colegului de partid. Parlamentarul susține că Stepan Sarioglo este nevinovat și că a devenit ținta unor acțiuni de intimidare din partea guvernării.

Ofițerii SPIA și procurorii din cadrul Procuraturii UTA Găgăuzia au efectuat, la 16 decembrie 2021, percheziții la domiciliile și birourile de serviciu a doi angajați ai Centrului de Sănătate Comrat.

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat trei luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale pe faptul săvârșirii infracțiunilor de corupere pasivă si circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

Potrivit SPIA, în cadrul efectuării măsurilor speciale de investigații s-a constatat că bănuiții, prin înțelegere prealabilă cu alți complici, realizau un medicament cu caracter psihotrop denumit „Metadonă”, care este predestinat pentru administrarea zilnică gratuită de instituția medicală persoanelor dependente de substanțe narcotice.

Proporțiile admise în acest sens, constituie maxim 120 ml, însă bănuiții comercializau cantități ce variau între 0,5L și 1,5L.

Totodată, măsurile speciale de investigație au relevat că acțiunile ilegale erau comise de către funcționarii publici din sistemul medical, care pretindeau și primeau mijloace financiare ce nu li se cuvin, cuprinse între 500 și 1.300 MDL, pentru eliberarea adeverințelor medicale conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere sau de port armă, fără a fi verificați de medicii din comisiile de profil, inclusiv psihiatru și narcolog.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în birourile și la domiciliile acestora au fost depistate și ridicate documente și registre, telefoane mobile, mijloace bănești, inclusiv mai multe obiecte, care s-a constatat că prezintă importanță probatorie pentru cauza penală.

Cu o reacție la acțiunile de urmărire penală efectuate în acest caz, în care este vizat membrul Adunării Populare a Găgăuziei și membrul PSRM, Stepan Sarioglo, a venit Vasile Bolea, deputat în Parlament.

Parlamentarul a spus că ceea ce au făcut la Comrat ofițerii SPIA și procurorii este „maski-show și încercări de intimidare”.

„Acestea se întâmplă pentru a-l determina să voteze pe Dmitrii Konstantinov, un interpus al conducerii „galbene”, care vrea să-l vadă pe acesta la conducerea Adunării Populare a Găgăuziei. Deputații Adunării Populare nu au mai văzut așa ceva. Aceste acțiuni au scopul de a suprima deputații Adunării Găgăuziei pentru ca aceștia să fie controlați”, a declarat Bolea într-un briefing de presă.

Acesta a spus că PSRM condamnă categoric aceste acțiuni.

Bolea a menționat că asupra colegului său din PSRM nu s-a găsit nimic compromițător și nici nu a fost reținut, ceea ce, în opinia deputatului, este o dovadă a faptului că „învinuirile care i se aduc sunt inventate și nu au niciun fundament”.

Amintim că procurorii UTA Găgăuzia și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI (SPIA) au descins, în dimineața de joi, cu percheziții la domiciliul unui deputat din Adunarea Populară a Găgăuziei, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul săvârșirii infracțiunilor de corupere pasivă și circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.