Acasă Extern Vacanțele în Grecia vor fi mai scumpe cu 10% în acest an

Vacanțele în Grecia vor fi mai scumpe cu 10% în acest an

0

Vacanțele în Grecia vor fi mai scumpe în acest an. Asta după ce autoritățile elene au introdus o așa-numită taxă pentru climă și o nouă lege, conform căreia doar 30% din suprafața fiecărei plaje poate fi ocupată de șezlonguri. Astfel, un sejur în Grecia va costa cu peste 10% mai mult faţă de anul 2023.

Grecia se află în topul celor trei destinații preferate de către moldoveni atunci când vine vorba despre vacanțele de vară. În acest an, un sejur de şapte zile pentru două persoane va costa în medie 1.000 de euro, scrie tvrmoldova.md. 

De asemenea, turiștii care vor ajunge în acest an în Grecia vor plăti o nouă taxă – de climă. Asta după ce, anul trecut, țara a fost devastată de incendii de vegetație și inundații puternice. 

„Autorităţile elene au impus o taxă ecologică de 1,5 euro pentru o persoană, pe zi, care va crea un buget pentru protejarea plajelor, protejarea naturii. Per general s-a înregistrat o creştere de aproximativ 10% la preţul pachetelor turistice. Indiferent dacă acesta e un hotel care include doar dejun, dejun şi cină sau totul inclus”, susține Mariana Cebotari, directorul unei agenții de turism. 

Așadar, potrivit noului regulament, 70% din suprafața fiecărei plaje din Grecia trebuie să rămână liberă și gratuită pentru turiștii care doresc să stea la soare pe propriul prosop. Asfel, şi preţurile pentru șezlonguri vor fi mai mari. Astfel, dacă anul trecut setul este de 10-15 euro, acum va fi cu 10-15% mai mult și, respectiv, băuturile la plajă tot vor fi mai scumpe. 

Potrivit Serviciului National de Statistica al Greciei, ţara se află pe locul 15 în lume în topul destinaţiilor turistice, fiind vizitată anual de aproximativ 15 milioane de turişti.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.