Acasă Economic Uzina Electromaș din Tiraspol și-a suspendat activitatea. Sute de oameni, fără salarii

Uzina Electromaș din Tiraspol și-a suspendat activitatea. Sute de oameni, fără salarii

0

Uzina „Electromaș” de la Tiraspol, regiunea transnistreană, și-a suspendat activitatea. TSV, publicație din stânga Nistrului, scrie că situația se datorează faptului că autoritățile de la Chișinău ar bloca exportul mărfurilor produse la uzină.

„Din august, uzina nu a mai putut exporta nimic în străinătate. Moldova nu permite acest lucru. Chișinăul clasifică motoarele electrice drept produse cu dublă utilizare, adică mărfuri militare. Deși, conform tuturor registrelor internaționale, motoarele electrice sunt mărfuri civile. „Electromaș” a depus 82 de pachete de documente la Agenția Servicii Publice din Moldova pentru livrarea de produse în Kazahstan, Kârgâzstan, România, Bulgaria, Turcia, Armenia, Letonia și Ucraina. Autorizația de export a fost obținută doar în 8 cazuri. Aceasta reprezintă mai puțin de 10 % din contractele semnate”, scrie TSV, scrie newsmaker.md

Potrivit sursei citate, în depozitele uzinei se află mărfuri în valoare de peste 3 milioane de euro, pregătite pentru a fi exportate.

De asemenea, TSV scrie că, din cauza întreruperii activității „Electromaș”, peste 600 de persoane au rămas fără locuri de muncă.

NM a solicitat un comentariu de la Biroul politici de reintegrare, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.