Acasă Istorii din spatele culisei UTIMA ORĂ! DOC // Președintele Comisiei „Laundromat” explică de ce Platon a...

UTIMA ORĂ! DOC // Președintele Comisiei „Laundromat” explică de ce Platon a ales Marea Britanie: ”Acolo își ține banii?”

0

După ce portalul de știri SafeNews.md a publicat în exclusivitate informația despre faptul că Veaceslav Platon a părăsit R. Moldova, președintele Comisiei „Laundromat”, Inga Grigoriu a publicat un document cu mai multe off-shoruri implicate în scheme financiare, din Marea Britanie. Potrivit ex-deputatei, anume acest lucru a stat la baza alegerii destinației de către Platon.

„Șirul mai jos de entități juridice fondate în paradisuri fiscale – zone off-shore, l-am decupat din unul dintre răspunsurile oferite Comisiei Laundromat de către Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB). Aceste companii fantomă le găsiți și în alte scheme, inginerii financiare marca platon/plahotniuc/șor &Co. Atașez această filă ca să înțelegeți de ce anume Marea Britanie a fost destinația lui platon, ca de acolo să ceară azil politic.” a spus Grigoriu

Totodată, Inga Grigoriu susține că răspunsul de 36 pagini, al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălătorii Banilor, este atașat la Raportul final al Comisiei.

Precizăm că SafeNews.md a scris în exclusivitate că controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar fi părăsit Republica Moldova. Potrivit surselor SafeNews.md, care au solicitat păstrarea anonimatului, Platon ar fi zburat spre Londra, la 18 iulie, cu cursa 9U 833 de la ora 13:10. Mai mult, acesta ar urma să solicite azil politic.

Informația a fost confirmată și de către avocatul lui Platon, Ion Crețu, acesta însă a declarat pentru SafeNews.md că nu va oferi mai multe detalii până nu va vorbi cu clientul său.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.