Acasă Social Următoarea întâlnire în formatul 5+2 va avea loc la Stockholm

Următoarea întâlnire în formatul 5+2 va avea loc la Stockholm

0

Viitoarea întâlnire în formatul 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean se va desfășura la Stockholm. Ministrul Afacerilor Externe al Suediei, președintele în exercițiu al OSCE, Ann Linde, a anunțat într-o conferință de totalizare a vizitei pe care a efectuat-o astăzi, 6 octombrie, în Chișinău, că a primit acordul tuturor părților interesate în rezolvarea politică a diferendului transnistrean ca viitoarea întâlnire în formatul 5+2 să se desfășoare la Stockholm, transmite SafeNews.md cu referire la Moldpres.

„Am avut o zi plină de întâlniri la cel mai înalt nivel, atât la Chișinău, cât și cu factori de decizie de la Tiraspol. Am decis împreună ca viitoarea întâlnire în formatul 5+2 din acest an să se desfășoare la Stockholm”, a declarat Linde.

În același timp, oficialul suedez a subliniat că este cea de-a doua vizită a sa, în acest an, în capitala Republicii Moldova. “Acest lucru reflectă importanța care se acordă reglementării politice a conflictului transnistrean”, a spus președintele în exercițiu al OSCE.

Șefa diplomației suedeze, Ann Linde, a efectuat astăzi, 6 octombrie, o vizită de lucru în Republica Moldova, în calitatea ei de președintă în exercițiu a OSCE. 

Programul vizitei oficialului din Suedia a inclus întrevederi cu președintele Maia Sandu și omologul Nicu Popescu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.