Acasă Extern Unul dintre cei mai cunoscuți hackeri din Europa, condamnat la închisoare

Unul dintre cei mai cunoscuți hackeri din Europa, condamnat la închisoare

0

Unul dintre cei mai căutați hackeri din Europa a fost condamnat la închisoare după ce încercat să șantajeze 33.000 de persoane ale căror documente din cadrul ședințelor de terapie le-a furat.

Julius Kivimaki a obținut notițele după ce a spart baza de date a celei mai mari companii de psihoterapie din Finlanda, scrie protv.ro.

Hackerul a amenințat pacienții că va face public ce au spus terapeuților. Anchetatorii au descoperit că cel puțin un suicid are legături cu acest șantaj.

Kivimaki a fost condamnat la șase ani și trei luni de închisoare.

Cât despre numărul victimelor, procesul său a fost declarat cel mai mare caz de crime din istoria Finlandei.

„Ce contează este că acest infractor lipsit de empatie primește o pedeapsă cu închisoarea. După apar gânduri despre cât de mică este condamnarea proporțional cu numărul victimelor. Dar aceasta este legea finlandeză și trebuie să accept”, a spus o victimă.

Tânărul de 26 de ani și-a susținut nevinovăția deși a fugit și a fost prins în Paris, folosind o identitate falsă.

Verdictul punei capăt unei infracțiuni cibernetice care a început pe când acesta avea 13 ani. Kivimaki, cunoscut în online sub numele de Zeekill, a fost membru cheie al mai multor bande cibernetice de adolescenți, care au provocat haos între 2009 și 2015.

El a fost arestat în 2013, când avea 15 ani, și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind minor.

Numele său a fost legat rapid de hack-ul companiei de psihoterapie, din 2020. Atunci el a cerut inițial o răscumpărare de 400.000 de euro. Când nu a primit-o, a început șantajul asupra pacienților, cerându-le câte 200 de euro, spunând că le va publica datele personale pe darknet, ceea ce oricum a și făcut.

Însă a fost o greșeală care l-a adus în mâna poliției.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.