Acasă Economic Uniunea Europeană așteaptă adoptarea unui cod vamal al Moldovei

Uniunea Europeană așteaptă adoptarea unui cod vamal al Moldovei

0

Noul Cod vamal al Moldovei, elaborat cu sprijinul Uniunii Europene şi în conformitate cu standardele sale, este actualmente în aşteptarea adoptării finale de către Parlament. Delegaţia UE aşteaptă cu nerăbdare aprobarea lui în mod prioritar.

Potrivit Infotag, acest lucru a fost declarat de către ambasadorul UE în Moldova Peter Michalko în cadrul evenimentului de deschidere de la Chişinău a primei conferinţe naţionale de facilitare a comerţului transfrontalier e-TRADECON.

El a declarat că Moldova este un partener important al Uniunii Europene, un partener important al Uniunii Europene, iar Acordul de Asociere, inclusiv Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (AA/DCFTA) rămân o bază stabilă a parteneriatului european.

„În 2020, UE şi-a consolidat poziţia de cel mai mare partener comercial al Moldovei, însumând cca.70% din volumul exportului. În acest sens, apreciem eforturile Serviciului Vamal care a continuat procesul de modernizare, în pofida provocărilor legate de pandemie.

Acesta document va oferi isntrumente moderne pentru facilitarea comerţului în conformitate cu standardele internaţionale de cel mai înalt nivel, care va spori comerţul şi va îmbunătăţi relaţia între Serviciul Vamal şi comunitate de afaceri.

În acelaşi timp, aş dori să accentuez că un sector al justiţiei independent şi imparţial, cu proceduri legale transparente şi corecte este esenţial pentru atractivitatea Moldovei în calitate de un loc potrivit pentru afaceri”, a spus Michalko.

Potrivit premirului interimar Aureliu Ciocoi, forumul „este un exemplu de cooperare de succes între autorităţile publice şi sectorul privat pentru a îmbunătăţi climatul de afaceri”.

Ambasadorul SUA în Moldova, Derek Hogan, a menţionat că USAID a elaborat un studiu cuprinzător al coridoarelor comerciale ale Moldovei, care include recomandări pentru dezvoltarea economiei naţionale.

„Vom continua să lucrăm cu guvernul şi cu sectorul privat pentru a pune în aplicare aceste recomandări şi pentru a ajuta mai multe întreprinderi moldoveneşti să facă comerţ internaţional”, a spus el.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.