Acasă Diverse UNICEF: Imaginea unor copii din Etiopia a fost desemnată fotografia anului 2022

UNICEF: Imaginea unor copii din Etiopia a fost desemnată fotografia anului 2022

0

UNICEF a desemnat o imagine care înfăţişează doi copii absorbiţi de lectura unor cărţi în biblioteca devastată de război a unei şcoli primare din regiunea Tigray din Etiopia, realizată de fotograful argentinian Eduardo Soteras, drept fotografia anului 2022.

„Zâmbetele de pe chipurile lor trădează un moment de fericire. Este un moment rar, în mijlocul distrugerilor şi a violenţei”, a precizat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii la ceremonia de premiere desfăşurată joi la Berlin, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

„Dorinţa copiilor de a descoperi şi de a învăţa lucruri este deseori atât de mare, încât îi face să uite de natura periculoasă a unei situaţii. Acesta este mesajul fotografiei Anului 2022 desemnată de UNICEF”, a precizat patroana UNICEF Germania, Elke Büdenbender, soţia preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

„Imaginea câştigătoare este un îndemn pentru a face tot ceea ce ne stă în putere astfel încât copiii să se poată juca şi învăţa chiar şi în cele mai potrivnice circumstanţe. Întrucât aceasta este singura modalitate prin care îşi pot păstra speranţa şi încrederea în vremuri de război şi crize de altă natură”, a mai spus ea.

Premiul al II-lea a fost acordat unei fotografii realizate de americanul Ron Haviv într-un subsol din Kiev, Ucraina. Imaginea înfăţişează mai mulţi copii refugiaţi în acel subsol din calea bombardamentelor, care privesc într-o carte pentru copii.

Fotograful german Daniel Pilar a primit Premiul al III-lea pentru imagini înfăţişând eleve din Afganistan dintr-o şcoală secretă pentru fete situată în Kabul.

„Setea de cunoaştere şi educaţie este elementul unificator al fotografiilor câştigătoare anul acesta. Mai ales în zonele de conflict şi în ţările afectate de crize, şcolile şi serviciile pentru sprijin psihologic sunt locuri ale speranţei, care stabilizează copiii şi le conferă putere”, a spus Peter-Matthias Gaede, membru al juriului şi al Comitetului UNICEF pentru Germania.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.