Acasă Extern Ungaria se dotează cu super-sistemul antirachete israelian Iron Dome

Ungaria se dotează cu super-sistemul antirachete israelian Iron Dome

140
0

Ungaria va achiziţiona de la Israel unul din cele mai moderne sisteme de radar din lume, a declarat ministrul ungar al Apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky.

Livrarea sistemului de radar, care face parte din sistemul antirachetă israelian Domul (sau Cupola) de Fier, precum şi a rachetelor norvegiano-americane aferente va începe în prima parte a lui 2023, a menţionat ministrul, transmite SafeNews.md cu referire la newsweek.ro.

Acesta a amintit că Ungaria a lansat în 2016-2017 un amplu program de modernizare a apărării, ceea ce, a subliniat el, „s-a dovedit a fi o decizie bună în lumina actualului război ruso-ucrainean”.

Ungaria cumpără echipamente militare pentru a-şi întări apărarea antiaeriană, cu scopul „de a asigura că aceasta acoperă întregul teritoriu al ţării”, a precizat Kristof Szalay-Bobrovniczky.

Ministrul ungar al apărării a inspectat sistemul Domul de Fier împreună cu preşedinta ungară Katalin Novak în cursul vizitei oficiale efectuate săptămâna trecută în Israel. 

Iron Dome, unul dintre cele mai puternice sisteme de apărare antiaeriană

Iron Dome este un sistem de apărare antiaeriană mobil, eficient, tractat de un camion și cu misiuni multiple, dezvoltat de Rafael Advanced Defence Systems.

Sistemul a fost dezvoltat pentru a contracara amenințările reprezentate de rachete cu rază foarte scurtă de acțiune și de obuze de artilerie de 155 mm cu rază de acțiune de până la 70 km.

Acesta poate fi operat în toate condițiile meteorologice, inclusiv în condiții de ceață, furtună de praf, nori joși și ploaie.

Iron Dome detectează, analizează și interceptează o serie de amenințări care se apropie, inclusiv C-RAM, rachete ghidate cu precizie, rachete de croazieră, vehicule aeriene fără pilot și amenințări cu respirație aeriană.

Până în prezent, sistemul a interceptat mii de ținte primite în Israel, cu o rată de succes de peste 90%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here