Acasă Extern Un tânăr din R. Moldova, amendat în România: Transporta ilegal alcool

Un tânăr din R. Moldova, amendat în România: Transporta ilegal alcool

0

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit, în cooperare cu autorităţile vamale, cantitatea totală de 242 litri de alcool de diferite mărci ce urma să ajungă pe piaţa neagră din România, informează, duminică, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 19 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova, transmite SafeNews.md, cu referire la Agerpres.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale tânărului, cantitatea totală de 92 litri de băuturi alcoolice (coniac şi vin spumant) şi 150 litri de lichid incolor, presupus a fi alcool, ce urma să fie distribuit pe piaţa neagră din România.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în valoare de 2.060 de lei românești (8300 MDL)şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei românești (20.000 MDL). Întreaga cantitate de lichid incolor, presupus a fi alcool, urmează a fi expertizată de autoritatea vamală în vederea stabilirii cu exactitate a conţinutului şi valorii acestuia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.