Acasă Justiţie Un șofer le-a propus polițiștilor 20.000 de lei: Ce transporta în mașină

Un șofer le-a propus polițiștilor 20.000 de lei: Ce transporta în mașină

0

Un șofer de 53 de ani a încercat să mituiască doi polițiștii care l-au prins în trafic cu 3 genți care erau pline cu țigări. Incidentul s-a produs ieri, 16 aprilie, pe traseul național Chișinău-Hâncești-Cimișlia, în orașul Cimișlia.

Șoferul care conducea un automobil de model Audi a fost stopat de oamenii legii pentru un control. Ca urmare, s-a stabilit că șoferul nu deținea revizia tehnică și polița de asigurare obligatorie, fapt pentru care i s-a întocmit un proces verbal.

Totodată, polițiștilor li s-a părut suspectă o pungă aflată pe bancheta din spate, fiind plină cu pachete de tigări. Ca urmare a verificării mașinii, polițiștii au depistat 3 genți pline cu pachete de țigări fără careva acte de proveniență.

Astfel, pentru nu a fi documentat contravențional, șoferul le-a propus polițiștilor o mită în sumă de 20.000 de lei.

Oamenii legii au refuzat tentativa de mituire și au avertizat repetat șoferul cu privire la răspunderea penală de care este pasibil în legătură cu acțiunile sale, însă șoferul a insistat.

Toate acțiunile ilegale ale acestuia au fost înregistrate, iar la fața locului a fost solicitat grupul operativ de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliție Cimișlia. 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.325  Cod Penal (corupere activă), iar bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de la 100.000 până la 200.000 lei. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.