Acasă Social Un român și un moldovean, prinși cu permise de conducere false

Un român și un moldovean, prinși cu permise de conducere false

0

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Leușeni și Sculeni au dejucat planurile a doi cetățeni de a mai călători în baza permiselor de conducere falsificate. Primul caz a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 6 mai, pe sensul de intrare în țară.

La trecerea de frontieră s-a prezentat un cetățean român la volanul unui Mercedes E220. Printre documentele oferite la controlul de frontieră a fost și permisul de conducere care ar fi fost eliberat de autoritățile din Belgia. Polițistul de frontieră din punctul de trecere Leușeni a identificat asupra acestuia semne rezonabile de falsificare. 

Întrebat despre modul și legalitatea obținerii permisului de conducere, șoferul a declarat că a apelat la ajutorul unei persoane pentru a fi înscris la o școală auto din Belgia, însă fără a o frecventa. Toată procedura l-ar fi costat 1300 de euro. Examinat și cu tehnica din dotare s-a constatat lipsa elementelor de protecție asupra actului cu pricina.

Și un locuitor al municipiului Chișinău a rămas fără permisul de conducere după ce în timpul verificărilor suplimentare s-a depistat că acesta nu întrunește caracteristicele necesare. Documentul, care ar fi fost eliberat de autoritățile române, l-ar fi obținut acum un an prin intermediari. Incidentul a fost consemnat la ieșire din Republica Moldova prin punctul de trecere Sculeni. Moldoveanul se deplasa spre Olanda în calitate de pasager, iar pentru a se angaja mai ușor avea nevoie de un act eliberat de una din țările europene.

În ambele cazuri, permisele de conducere au fost ridicate și urmează a fi transmise în adresa laboratorului tehnico-juridic al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pentru efectuarea expertizei. Dacă se va demonstra vinovăția, persoanele riscă pedeapsă conform art. 361 al. (1)  Cod Penal al Republicii Moldova. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.