Acasă Social Un român și un moldovean, fără domiciliu, au murit de frig în...

Un român și un moldovean, fără domiciliu, au murit de frig în Italia

157
0

Un român și un moldovean, ambii fără domiciliu, au murit în ultimele ore în Italia din cauza frigului și a condițiilor de viață precare, scrie Rotalianul.

Cetățeanul român, în vârstă de 60 de ani, pe nume Vasile Trotea, a fost găsit mort în dimineața de miercuri, 21 decembrie, în baraca improvizată pe care și-o construise la Rimini, în zona centrului comercial Le Befane, transmite SafeNews.md, cu referire la protv.ro.

Conform primelor informații, bărbatul s-ar fi simțit rău în timpul nopții și nu a mai reușit să ceară ajutor. De asemenea, frigul din noaptea precedentă a avut un rol important în decesul bărbatului.

Trăia într-o baracă construită din paleți de lemn, tablă și cartoane, pe un câmp de lângă distribuitorul de metan, în zona centrului comercial Le Befane.

În apropiere, prietenul lui, un alt bărbat fără adăpost, și-a construit același tip de baracă. A fost acesta din urmă cel care astăzi, în jurul orei 11:00, a descoperit trupul fără viață al bărbatului român. Poliția a intervenit la fața locului.

Totodată, în noaptea dintre 19 și 20 decembrie, în apropierea fostei cazărmi abandonate Riva di Villasanta, din Verona, a murit Ion Bîstrițchi, în vârstă de 55 de ani, originar din Republica Moldova. Și el trăia pe străzi, fără un acoperiș deasupra capului.

„A băut ca să se încălzească. La un moment dat ne-a spus că este amețit. L-am ținut de mână până la capăt”, au povestit prietenii săi.

Ion a fost contabil, dar acum trei ani s-a despărțit de soția sa, a rămas fără casă și printr-o conjunctură nefericită ajunsese să trăiască din cerșit.

„S-a întâmplat pe la trei și jumătate”, a povestit un tânăr moldovean.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here