Acasă Social Un psiholog explică suferințele medicilor: Ce e mai grav abia va urma

Un psiholog explică suferințele medicilor: Ce e mai grav abia va urma

0

Veronica Calancea, doctor în psihologie, psihoterapeut și președinte al Asociației Balint în Moldova, susține că o treime dintre lucrătorii medicali de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au avut sau au nevoie de consiliere psihologică. Potrivit ei, munca extenuantă, decesele atât de frecvente au dus la surmenaj fizic, iar unii medici își doresc, la sfârșit de zi, cel puțin să vadă oameni vii, transmite SafeNews.md cu referire la Sanatateinfo.md.

„Divorțurile sunt un alt rezultat dureros al pandemiei. Ce e mai grav abia va urma, estimează specialiștii. Acum, lucrătorii medicali trăiesc traumele, dar nu le gândesc.

După ce se va termina pandemia, toate traumele – ascunse involuntar într-o falsă uitare – se vor reactiva și atunci efortul de a face față nevoii de terapie psiho-emoțională va fi uriaș”, menționează Veronica Calancea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.