Acasă Comunicate de presă Un procuror, verificat pentru o posibilă incompatibilitate de funcție

Un procuror, verificat pentru o posibilă incompatibilitate de funcție

0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat 4 proceduri de control.

Într-un dosar privind incompatibilitatea de funcție figurează un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. Iar pentru posibile conflicte de interese în funcția publică sunt verificați un consilier din orașul Vulcănești, un primar din raionul Anenii Noi și un director de gimnaziu.

În 21 de cazuri, inspectorii de integritate au refuzat să inițieze controale. În aceste refuzuri cel mai mult figurează aleșii locali. Două încălcări au fost constatate de inspectorii de integritate. 

În cazul unui fost funcționar public din cadrul Serviciului Fiscal a fost identificată o avere nejustificată de peste 400 de mii de lei, iar un fost administrator de întreprindere municipală din raionul Drochia a fost stabilit cu un conflict de interese. 

Un ex-director de întreprindere municipală din Bălți riscă o amendă pentru că nu a declarat și nu a soluționat în termen un conflict de interese. Patru consilieri locali din raioanele Dubăsari și Strășeni au încălcat regulile de depunere a declarațiilor de avere și interese personale, fapt pentru care au fost inițiate cauze contravenționale.

Opt Certificate de Integritate au fost eliberate de ANI, iar 17 declarații privind conflictele de interese au fost înregistrate la inspectorii de integritate.

Reprezentanții ANI au realizat 10 sesiuni de instruire în regim online pentru circa 1.200 de subiecți ai declarării averii și intereselor personale. 

Totodată, au fost oferite consultații telefonice la 279 de apeluri, inclusiv 54 la Linia instituțională de informare.

De la începutul anului până în prezent, circa 8.000 de funcționari și-au declarat averea pe Portalul public, din cei 55-60 de mii de subiecți ai declarării. 

Reamintim că, data-limită pentru depunerea declarațiilor de avere este de 31 martie. Pentru încălcarea termenului prevăzut de lege, nedepunerea sau nedeclararea tuturor informațiilor privind averea, subiecții poartă răspundere juridică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.