Acasă Social Un post TV rusesc ce retransmite în R. Moldova a fost amendat

Un post TV rusesc ce retransmite în R. Moldova a fost amendat

0

Un post rusesc din R. Moldova a fost sancționat de Consiliul Audiovizualului pentru că nu transmis destule programe în limba română. Este vorba despre postul RTR Moldova, care a fost amendat cu 5000 lei, în urma unei petiții depusă de Asociația Patronală a Radiodifuzorilor din Moldova, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md

Totodată, membrii CA au amendat și postul ITV cu amenda minimă de 5000 de lei, iar postul BRAVO TV a primit o avertizare publică. 

Potrivit legii, furnizorii de servicii media au obligaţia de a transmite programe audiovizuale locale în proporţie de cel puţin 80% în limba română. 

Aceste programe trebuie să fie difuzate în intervalul orar 06:00 – 24:00, iar cel puţin 75% din conţinutul programelor respective se difuzează în orele de maximă audienţă. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.