Acasă Social Un ofițer de investigații SPIA, 3 vameși și un primar, verificați de...

Un ofițer de investigații SPIA, 3 vameși și un primar, verificați de ANI

0

Un ofițer de investigații din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI a intrat în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), după ce în privința lui a fost inițiat un control. Acesta urmează a fi verificat pe aspectul averii depuse.

Totodată, în perioada 29 martie-2 aprilie, ANI a demarat în privința primarul orașului Căușeni, în privința unui posibil conflict de interese.

Patru conflicte de interese au fost constatate pe numele unui director de școală de arte din orașul Drochia, unor primari din două localități din raioanele Râșcani și Ceadâr Lunga și a unui fost primar din raionul Sângerei.

Totodată, 3 vameși și un funcționar din raionul Cimișlia au fost stabiliți că au încălcat regimul incompatibilităților de funcție. 

La fel, în privința unui consilier local din orașul Șoldănești și unui primar din raionul Sîngerei au fost pornite două cauze contravenționale. Acești ar putea fi sancționați pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Președintele raionului Telenești a declarat încă un conflict de interese. 

Alte 6 conflicte de interese au fost semnalate și de primarii localităților: Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, Chirca, raionul Anenii Noi, Costești, raionul Rîșcani, Giurgiulești raionul Cahul, Drăgușenii Noi, raionul Hîncești și Carabetovca raionul Basarabeasca. 

Pe parcursul săptămânii trecute, reprezentanții ANI au răspuns la 850de apeluri telefonice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.