Acasă Justiţie Un nou capăt de acuzare pe numele lui Andronachi în dosarul Consulatul...

Un nou capăt de acuzare pe numele lui Andronachi în dosarul Consulatul de la Odesa

0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță atribuirea statului de învinuit pentru un fost deputat, în dosarul denumit generic „Consulatul Moldovei la Odesa.” Este vorba despre fostul deputat democrat Vladimir Andronachi.

Mai exact, acesta este învinuit de procurorii PCCOCS de faptul că a exercitat rolul de conducător în tentativa de deposedare a Moldovei de bunul imobil amplasat în Odesa, Ucraina, aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în care-și are sediul consulatul Moldovei. Infracțiunea cercetată s-ar fi desfășurat cu participarea altor persoane, inclusiv cu funcții publice – membri ai unui grup criminal organizat.

Actualmente, în dosarul investigat sunt șase învinuiți, care în acest stadiu al investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fostul deputat PDM Vladimir Andronachi a fost reținut în dimineața zilei de 2 noiembrie.

Andronachi a părăsit Republica Moldova după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat, în iulie 2021, alegerile parlamentare anticipate. În septembrie, când procurorii au descins la domiciliul soţilor Andronachi, fostul parlamentar a declarat prin intermediul reţelelor de socializare că sunt acuzații „neîntemeiate” care vin din partea PAS, precizând că nu a fugit din Moldova, ci este în străinătate pentru „investigații medicale”.

Andronachi a fost anunțat în căutare prin Interpol pentru arest și extrădare în vara acestui an.

De menționat că și soția ex-deputatului, Nadejda Andronachi, este învinuită alături de soţ într-un episod din frauda bancară şi are interdicţia de a părăsi ţara.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.