Acasă Extern Un moldovean, învinuit de Rusia de mercenariat: Acuzații fără temei

Un moldovean, învinuit de Rusia de mercenariat: Acuzații fără temei

0

Sunt sigur că aceste restricții îmi pot cauza cu adevărat o mulțime de probleme, pentru că acum particip foarte des la conferințe internaționale și lucrez cu partenerii străini pentru a ajuta Ucraina.

Așa a comentat moldoveanul Stanislav Ghibadulin, care luptă în Ucraina împotriva cotropitorilor ruși, arestarea sa în absență de Moscova, menționând că e prea târziu să-i fie frică de asemenea lucruri, scrie Deschide.md.

„Sunt sigur că aceste restricții îmi pot cauza cu adevărat o mulțime de probleme, pentru că acum particip foarte des la conferințe internaționale și lucrez cu partenerii străini pentru a ajuta Ucraina, care va deveni o bază mare și puternică pentru victoria sa în război. Dar este prea târziu să-mi fie frică de ceva, așa că voi face ceea pentru ce am venit în această lume. Sunt mai mult decât sigur că vom reuși și foarte curând ceea ce a spus Djohar Dudaev: „Ucrainenii le vor întoarce pe ale lor, iar cei vii îi vor invidia pe morți”, sunt sigur că în trei ani va răsări soarele ucrainean, care își va distruge dușmanii. Referitor la acuzațiile de mercenariat – pot sa informez autoritățile ruse că sunt cetățean al Ucrainei, deci acuzațiile sunt fără temei”, a menționat Ghibadulin.

De menționat că Tribunalul Basman din Moscova l-a aresta în absență pe moldoveanul Stanislav Ghibadulin, care locuiește din 2015 în Ucraina și a luptat de partea forțelor Kievului împotriva separatiștilor din Est și a invadatorilor ruși. Acesta, împreună cu alți doi cetățeni străini, sunt acuzați de regimul de la Moscova că ar fi desfășurat acțiuni de mercenariat când au luptat în componența armatei ucrainene.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.