Acasă Diverse Un mesaj vechi de 135 de ani a fost găsit sub podeaua...

Un mesaj vechi de 135 de ani a fost găsit sub podeaua unei case

0

Un instalator a descoperit sub podeaua unei case din Edinburgh o sticlă care conținea un mesaj vechi de 135 de ani, relatează BBC.

Peter Allan, în vârstă de 50 de ani, a descoperit mesajul scris de mână și băgat într-o sticlă de whisky în timp ce tăia podeaua unei case pentru a monta un radiator, transmite SafeNews.md, cu referire la Digi24.ro.

 Proprietara casei, Eilidh Stimpson, și copiii ei au încercat să scoată biletul, dar acesta începea să se rupă. Așa că au fost nevoiți să spargă sticla pentru a afla ce conține mesajul. 

„Am încercat să scoatem biletul cu o pensetă și un clește, dar a început să se rupă, așa că, din păcate, a trebuit să spargem sticla”, a povestit Stimpson. Biletul a fost scris de doi bărbați care au lucrat la construcția casei.

„James Ritchie și John Grieve au construit acest etaj, dar nu au băut whiskyul. 6 octombrie 1887. Cine va găsi această sticlă poate crede noi am făcut praf pe drum”, scria în mesaj. 

„M-am simt absolut groaznic să sparg o sticlă veche de 135 de ani, dar a fost singura modalitate de a ajunge la bilet”, a spus Stimpson. Un prieten de familie s-a uitat pe datele recensământului din 1881 și a găsit numele bărbaților, care locuiau la doar câțiva kilometri distanță, în zona Newington din Edinburgh.

 Acum, Stimpson vrea să înrămeze biletul, alături de o bucată din sticla spartă, și să pună o nouă „capsulă a timpului” în locul în care a fost găsit mesajul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.