Acasă Social Un medic-chirurg din capitală și-a pierdut viața în urma infectării cu Covid-19....

Un medic-chirurg din capitală și-a pierdut viața în urma infectării cu Covid-19. Întreaga familie ar fi internată și nu are cine se ocupa de organizarea funerariilor

0

A decedat Stelian Candîba, în vârstă de 66 ani. Acesta a activat în calitate de medic chirurg, secția chirugie septică a Spitalului Clinic Sfânta Treime din Capitală. Medicul a fost internat la data de 18 mai la Spitalul Clinic Republican.

„Sistemul medical a pierdut un specialist care și-a dedicat mai mult de 30 ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, menționează reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit ex-ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, membrii familiei medicului la fel sunt infectați cu COVID-19.

În ultimele ore, în Republica Moldova au fost înregistrate șase noi decese provocate de COVID-19.

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) informează despre înregistrarea a încă trei decese provocate de COVID-19 în Republica Moldova.

Una dintre victime este un bărbat de 54 ani, din raionul Ungheni. Internat la data de 22 mai, la spitalul raional Ungheni. Comorbidități: suspecție la cancer pulmonar, etilism cronic.

Cea de-a doua este o femeie de 72 ani, din Transnistria. Internată la data de 26 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: tuberculoză infiltrativă, encefalopatie, miopatie.

Astfel, bilanțul național ajunge deja la 268 de cazuri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.