Acasă Social Un judecător de la CSJ și-a dat demisia. Acesta a făcut parte...

Un judecător de la CSJ și-a dat demisia. Acesta a făcut parte din completul de judecată care a examiat dosarul Gemenii

0

Judecătorul Curții Supreme de Justiție (CSJ), Sveatoslav Moldovan și-a dat demisia. Cererea sa a fost aprobată la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 19 martie, transmite newsmaker.md.


Sveatoslav Moldovan a făcut parte din completul de judecată care a examinat dosarul Gemenii, pentru care Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, fiind obligată să achite despăgubiri în valoare de 70 de milioane de lei.
Precizăm că acesta a devenit judecător la Curtea Supremă de Justiție în anul 2003.
Amintim că, în cadrul ședinței din 19 februarie a guvernului, premierul Ion Chicu a solicitat să fie făcute rectificări la bugetul de stat pentru anul curent, astfel încât finanțarea pentru sistemul judecătoresc în 2020 să fie redusă cu 70 de milioane de lei. Banii respectivi ar urma să fie achitați de către Republica Moldova ca urmare a unei decizii CEDO, pronunțate în 2011, privind achitarea de despăgubiri foștilor acționar ai casei de comerț „Gemenii”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.