Acasă Comunicate de presă Un inspector vamal, reținut pentru 72 de ore după ce a cerut...

Un inspector vamal, reținut pentru 72 de ore după ce a cerut 300 de euro de la un șofer pentru 3 mașini cu numere lituaniene introduse în Moldova

0

Un inspector al Postului vamal Sănătăuca a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectat de pretindere și primire de mită. Acesta ar fi cerut 300 euro de la un şofer pentru a nu include în baza de date a Serviciului Vamal informația cu privire la introducerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova, prin regiunea transnistreană, a trei automobile, cu numere de înmatriculare lituaniene.

După ce a fost denunţat, suspectul a fost prins în flagrant în momentul în care primea a două tranșă, în valoare de 100 euro, din suma pretinsă de 300 euro, alţi 200 de euro fiindu-i transmişi anterior.

În acest caz a fost iniţiată urmărirea penală pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani, în cazul în care va fi găsit vinovat.

Suspectul este reţinut pentru 72 de ore.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.