Acasă Justiţie Un inspector din Sângerei, condamnat la închisoare pentru corupție

Un inspector din Sângerei, condamnat la închisoare pentru corupție

0

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Sângerei a fost condamnat la închisoare pe un termen de cinci ani, cu aplicarea unei amenzi în mărime de 200.000 lei și cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de cinci ani.

Astfel, inspectorul este acuzat că la data de 30 ianuarie 2020, acționând în complicitate cu un ofițer de investigații, a pretins și a primit ilegal 6.000 de lei de la denunțător.

Banii au fost ceruți pentru a nu transmite materialele organului de urmărire penală ca să investigheze bărbatul care s-a urcat la volan în stare de ebrietate narcotică și să nu-i întocmească un proces-verbal contravențional pentru consumul de droguri.

„Precizăm că, în procesul examinării cauzei penale, inspectorul vizat nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate și în condițiile date, cauza penală în privința acestuia s-a examinat în procedură generală.

În vederea asigurării executării sentinței, instanța de judecată la pronunțarea deciziei a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de obligare de a nu părăsi țara până la rămânerea definitivă a sentinței de condamnare.

În partea ce se referă la cea de-a doua persoană implicată, cu statut de ofițer de investigații, deoarece acesta și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate, cauza penală în privința sa, a fost disjunsă într-o procedură separată, fiind examinată pe baza probelor administrate la faza de urmărire penală. 

Astfel, prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Sângerei din 23 decembrie 2020, ofițerul de investigații vizat a fost condamnat închisoare pe un termen de patru ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de trei ani, cu amendă în mărime de 3.000 unități convenționale, echivalentul a 150.000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de cinci ani”, comunică Procuratura.

De asemenea, instanța a dispus confiscarea în beneficiul statului a sumei de 6.000 de lei, anexați la materialele cauzei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.