Acasă Extern Un hacker a spart sistemele unor mari companii: Pagubele provocate

Un hacker a spart sistemele unor mari companii: Pagubele provocate

0

Poliţia ucraineană a arestat un bărbat de 25 de ani care a atacat informatic peste 100 de companii străine şi a produs daune în valoare de mai mult de 150 de milioane de dolari. Arestarea s-a făcut în urma unei operațiuni la care a participat poliția din alte țări, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Hackerul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a folosit acţiuni de tip phishing şi a atacat sisteme software pentru a obţine accesarea de la distanţă a calculatoarelor, se arată într-un comunicat al poliţiei, relatează Reuters.

Printre victime s-au numărat „companii de energie şi turism faimoase la nivel mondial”, conform poliţiei.

Hackerul a fost prins cu ajutorul forţelor de poliţie din SUA şi Franţa, precum şi cu sprijinul Europol şi Interpol.

Poliţia a făcut percheziţii la locuinţele inculpatului şi rudelor sale.

„Au fost confiscate calculatoare, telefoane mobile, vehicule şi peste 360.000 de dolari în bani cash. În plus, a fost blocată suma de 1,3 milioane de dolari în criptomonede ale atacatorului”, a mai precizat poliţia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.