Acasă Social Un grup de moldoveni vindea acte false românești conaționalilor

Un grup de moldoveni vindea acte false românești conaționalilor

0

14 persoane au fost reținute într-un dosar de trafic de ființe umane, confecționarea actelor false și organizarea migrației ilegale.

Suspecții cu vârstele cuprinse între 28 și 56 de ani, din diferite regiuni ale țării, sunt bănuiți că ar fi perfectat cărți de identitate false, precum și alte acte de identitate pretinse a fi eliberate de autoritățile competente ale României pe numele conaționali pentru a permite migrația acestora.

Totodată s-a stabilit că, cărțile de identitate românești false confecționate pe teritoriul Republicii Moldova erau vândute contra sumei de 100-250 de euro, în unele cazuri și cu 1.800 de euro, pretinse a fi eliberate de autoritățile române. 

Ulterior acestea erau transmise pe teritoriul Franței, actele de identitate false fiind vândute persoanelor pe numele cărora erau perfectate.

În acest caz au fost inițiate cauze penale pentru confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ştampilelor sau sigiliilor false și organizarea migraţiei ilegale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.