Acasă Istorii din spatele culisei Un funcționar vizat într-un dosar de corupție, numit director la Administrația de...

Un funcționar vizat într-un dosar de corupție, numit director la Administrația de Stat a Drumurilor

0

Fostul director adjunct al Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST), Veaceslav Potop, care figurează din martie 2019 într-un dosar de corupție, a ajuns director general interimar la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). Administrația întreprinderii nu a vrut să comunice telefonic cu reporterii ZdG, pentru a ne comunica mai multe detalii despre cum a ajuns Potop în funcția respectivă.

După ce în vara trecută a fost plecat în concediu anual, în septembrie 2019 Veaceslav Potop a demisionat din funcția de director adjunct al AST, iar acum a ajuns în funcția de director general interimar a unei alte instituții de stat.

Deși informația despre numirea unui nou director adjunct la ASD nu a fost făcută publică de autorități, numele lui Veaceslav Potop figurează pe site-ul instituției.

În încercarea de a afla de când este Potop la conducerea instituției, am fost redirecționați de la un număr de telefon la altul, ca într-un final, să ni se comunice că administrația ASD solicită să expediem o solicitare de informație în acest sens: „Mi s-a indicat de către administrație să adresați întrebările la adresa electronică”.

Am apelat și la Ministerului Economiei pentru a aflat mai multe detalii, însă reprezentanții de la minister ne-au comunicat că responsabilă de numirea lui Potop în funcție a fost Agenția Proprietății Publice (APP): „Ministerul nu a avut nicio legătură cu acest proces”.

La APP nu s-a găsit însă nimeni să ne ofere mai multe detalii, iar un reprezentant al Agenției ne-a recomandat să revenim săptămâna viitoare cu un apel, atunci când vor reveni totți la muncă.

zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.