Acasă Extern Un fotbalist din SUA ar fi ucis 6 oameni din cauza unei...

Un fotbalist din SUA ar fi ucis 6 oameni din cauza unei boli rare a creierului. Afecțiunea poate fi depistată doar după moarte

0

Un fost jucător de fotbal american care a împușcat mortal șase persoane după care s-a sinucis, în Carolina de Sud, anul acesta, suferea de Encefalopatie cronică traumatică (CTE) în stadiul 2, „neobișnuit de severă”, o boală a creierului legată de lovituri primite în cap, a spus un neuropatolog de la Universitatea din Boston.

În timpul unei conferințe de presă de marți, dr. Ann McKee a spus că Phillip Adams, care avea 32 de ani, avea ambii lobi frontali ai creierului afectați de boală, relatează CNN.

Boala se caracterizează printr-o acumulare neobișnuită a unei proteine ​​numite tau. Severitatea bolii este clasificată în patru etape, în funcție de cantitatea și locația acumulării de tau în creier. Etapa a 4-a este cea mai severă.

McKee a declarat că patologia lui Adams era similară cu cea a fostului jucător de fotbal american (NFL) Aaron Hernandez, care s-a sinucis în timp ce se afla în închisoare pentru crimă. McKee a analizat și creierul lui Hernandez.

„Patologia lui Adams a fost, totuși, diferită față de a altor jucători tineri din NFL cu CTE. A fost diferită prin faptul că a fost neobișnuit de severă în ambii lobi frontali”, a spus ea.

Boala poate fi diagnosticată doar după moarte.

Potrivit analizei făcute de McKee, publicată în 2017, s-a descoperit că Hernandez avea CTE în stadiul 3, care putea fi asociat cu pierderea cognitivă și a memoriei, precum și cu schimbări comportamentale. S-a descoperit că Hernandez prezenta o degenerare timpurie a celulelor creierului și rupturi la membrana creierului.

McKee a spus că patologia CTE a lui Adams ar fi putut contribui la comportamentul său.

Adams, în vârstă de 32 de ani, a împușcat doi instalatori de aer condiționat în fața casei unui medic din Rock Hill, pe 7 aprilie, au spus autoritățile. Apoi a intrat cu forța în casa doctorului Robert Lesslie, unde i-a ucis pe medic, pe soția acestuia și pe cei doi nepoți ai lor, de 5 și 9 ani. Unul dintre instalatori a murit pe loc, iar cel de-al doilea, câteva zile mai târziu.

La acea vreme, autoritățile au spus că motivul crimelor lui Adams era necunoscut.

Medicul legist din York Sabrina Gast a declarat pe 9 aprilie că biroul a contactat Universitatea din Boston pentru a studia creierul lui Adams, pentru a vedea dacă acesta avea CTE.

Familia lui Adams nu a fost surprinsă de rezultatele testelor, ci mai degrabă de stadiul avansat al bolii.

„Pe măsură ce procesăm aceste rezultate, suntem profund întristați de evenimentele care au avut loc pe 7 aprilie și continuăm să ne rugăm pentru familiile victimelor. Suntem totuși consolați să înțelegem mai bine tulburările mentale cu care s-a confruntat Phillip în ultima perioadă a vieții sale”, a precizat familia fotbalistului într-un comunicat.

În fotbal, CTE poate fi provocat de lovirile puternice care duc la comoții cerebrale.

CTE se dezvoltă atunci când proteina începe să se aglomereze în jurul vaselor de sânge mici și în alte părți ale creierului. De acolo, proteina se răspândește și distruge alte părți ale creierului. Nu există niciun tratament pentru această afecțiune.

Universitatea din Boston spune că boala neurodegenerativă poate duce la „pierderea memoriei, confuzie, tulburări de judecată, probleme de control al impulsurilor, agresivitate, depresie, porniri suicidale, Parkinson și, în cele din urmă, demență progresivă”.

Adams a jucat ca fundaș defensiv din 2010 până în 2015 pentru echipe precum San Francisco 49ers, Seattle Seahawks, Oakland Raiders, New York Jets și Atlanta Falcons. În 2012, el a suferit două comoții în trei meciuri, a declarat pentru CNN fostul său agent.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.