Acasă Istorii din spatele culisei Un ex-parlamentar PDM și verișorul lui Stoianoglo râvnesc la funcția de deputat...

Un ex-parlamentar PDM și verișorul lui Stoianoglo râvnesc la funcția de deputat APG

0

Comisia electorală din UTA Gagauz-Yeri a înregistrat primii candidați pentru alegerile în Adunarea Populară din autonomie (APG).

Cea mai râvnită este circumscripția electorală nr.1 din Comrat, unde pentru un mandat de deputat s-au înregistrat deja trei candidați – ex-deputatul PDM Nicolai Dudoglo, dar și Irina Zelenscaia şi Serghei Chiulaflî.

Câte doi candidați sunt înregistrați în circumscripția nr.5 (Ceadîr-Lunga) – Nicolai Ivanciuc și Ivan Constantinov, şi circumscripția nr.15 (localitatea Bujac) – actualul președinte al APG Vladimir Kîssa, dar și omul de afaceri Alexandr Chendighelean care este și verișorul procurorului general Alexandr Stoianoglo.

În alte sectoare electorale, deocamdată, sunt înregistrați câte un candidat.

Alegerile în APG vor avea loc pe 19 septembrie. Cetățenii regiunii vor trebui să aleagă prin vot direct 35 de deputați locali, pentru un mandat de patru ani.

De menționat că deputații APG sunt aleși în baza sistemului uninominal – autonomia fiind împărțită în 35 de circumscripții.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.