Acasă Politic Un deputat sesizează PG și CNA: Licitația frauduloasă de 500 de milioane...

Un deputat sesizează PG și CNA: Licitația frauduloasă de 500 de milioane de lei la ASP

0

Deputatul PAS, Radu Marian, susține că se pregătește o nouă schemă de jecmănire a cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit lui, fiecare moldovean este furat cu aproape 300 de lei, adică 30% din prețul achitat pentru eliberarea unui pașaport. În acest sens, deputatul va depune astăzi un demers la procuratură, CNA pentru pornirea unui dosar penal pe acest caz.

„Schema a început de pe timpul lui Plahotniuc, acum, oamenii lui Dodon care conduc ASP vor să continue schema și mai departe. Așa cum deja se cunoaște în spațiul public, la 26 aprilie 2021, ASP a inițiat în mod urgent o achiziție publică în valoare de peste 500 de milioane de lei de procurare a 1,5 milioane de blanchete pentru pașapoarte și alte acte de identitate.

Și asta în condițiile în care există la ASP încă cel puțin 400.000 de blanchete disponibile, ceea ce ar fi suficient pentru activitatea instituției timp de aproximativ 1 an”, a precizat Radu Marian.

Deputatul a mai menționat că șefii lui Dodon de la ASP încearcă să aranjeze licitația pentru ca aceeași companie lituaniană care a livrat blanchetele pentru pașapoarte în timpul guvernării lui Plahotniuc, să câștige și acum licitația și să continue jecmănirea cetățenilor: 

„Însă planurile acestor șmecheri au fost un pic îngreunate de faptul că la tender a participat o altă companie cunoscută la nivel internațional, care a oferit, atenție, un preț de 3 ori mai mic pentru această achiziție – 160 de milioane de lei. Și știu că, conducerea ASP-ului încearcă să caute tot felul de pretexte ca să elimine această întreprindere din concurs”.

Drept urmare, PAS face apel către toate instituțiile statului, Procuratura, SIS, CNA, inclusiv către prim-ministrul interimar, să oprească această achiziție prin toate căile legale. De asemenea, ne adresăm și către angajații din ASP care sunt forțați de către conducerea socialistă și oamenii lui Dodon să finalizeze acest contract. „Nu comiteți ilegalități, nu-i lăsați să fure cetățeanul. Rezistați – ei vor fi fugăriți în curând de acolo după 11 iulie”, a mai declarat Perciun.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.