Acasă Politic Un deputat PAS a anunțat când ar putea fi aprobat noul Guvern

Un deputat PAS a anunțat când ar putea fi aprobat noul Guvern

0

Deputatul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Vladimir Bolea, a declarat că noul Guvern va fi aprobat cel târziu joi, 5 august. Potrivit agenţiei Infotag, despre acest lucru el a anunţat la un post de televiziune.

„Cel mai probabil, vineri (după consultări cu fracţiunile parlamentare – „I.”), preşedintele va desemna un candidat la funcţia de prim-ministru. Dacă nu va reuşi să aibă consultări vineri, atunci acest lucru se poate face luni. Dar cred că este posibil să reuşim şi vineri”, a spus Bolea.

Potrivit lui, deja la începutul săptămânii viitoare, candidatul la funcţia de prim-ministru va prezenta Parlamentului programul de guvernare şi lista miniştrilor, iar joi, 5 august, poate fi acordat votul de încredere noului program de guvernare şi componenţei Guvernului.

În acelaşi timp, deputatul, fără a menţiona vreun nume, vorbește despre un posibil candidat – „ea”. Anterior, mass-media scria că un Guvern potenţial nou ar putea fi condus de Natalia Gavrilița, fost ministru de Finanţe în Guvernul Sandu (iunie-noiembrie 2019).

Bolea a refuzat să numească alți potențiali candidați pentru funcțiile ministeriale.

„Acum suntem în discuții. Trei sau patru candidați sunt examinați pentru fiecare funcție. Înțelegem responsabilitatea enormă pe care o are PAS după ce a câștigat alegerile parlamentare. Prin urmare, abordăm totul foarte atent pentru a forma un Guvern puternic, care să facă față tuturor provocărilor”, a subliniat Bolea.

În același timp, el a negat zvonurile precum că ar putea conduce Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale.

„Voi rămâne în Parlament, unde există multă muncă”, spus Bolea, recunoscând că există probabilitate să ocupe postul de președinte al Comisiei parlamentare pentru agricultură.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.