Acasă Social Un cont bancar în valoare de circa un milion de lei, sechestrat...

Un cont bancar în valoare de circa un milion de lei, sechestrat de ARBI

0

Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe un cont bancar în valoare de circa un milion de lei, săptămâna trecută. Pe parcursul săptămânii, cinci delegații ale procurorilor au fost executate, iar 163 de delegații sunt în examinare la ARBI.

De asemenea, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Direcția analitică a finalizat nouă analize operaționale, a inițiat 20 de analize operaționale noi, iar alte 127 de analize operaționale și strategice sunt în procedură.

Totodată, direcția legislație și expertiză anticorupție a recepționat 29 de proiecte de acte normative pentru expertizare, 11 rapoarte de expertiză și șase avize au fost remise autorilor, 35 sunt în procedură.

Direcția educație anticorupție a desfășurat zece activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în mai multe entități publice. Alte 12 sesiuni sunt planificate pentru săptămâna în curs.

Timp de o săptămână au fost eliberate 125 de caziere de integritate. Actualmente, o persoană este deținută în izolatorul de urmărire penală al CNA.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.