Acasă Social Un consiliu local din Strășeni, dizolvat. Locuitorii sunt chemați la urnele de...

Un consiliu local din Strășeni, dizolvat. Locuitorii sunt chemați la urnele de vot pe 15 mai

0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de notificarea primarului comunei Lozova, raionul Strășeni, privind întrunirea condițiilor pentru dizolvarea de drept a consiliului local, care nu s-a întrunit în ședințe timp de 6 luni consecutiv și, respectiv, n-a adoptat nicio decizie. În acest context, CEC a stabilit organizarea, pe 15 mai 2022, a alegerilor locale noi pentru o nouă componență a Consiliului comunal Lozova, raionul Strășeni.

De menționat că anterior, și reprezentanții Cancelariei de Stat au expediat o notă în adresa Comisiei Electorale Centrale prin care au anunțat că ultima ședință a consiliului la care au fost adoptate decizii a avut loc la data de 26 mai 2021. Ulterior, pe parcursul a șase luni, au existat tentative de convocare a ședinței Consiliului comunal, însă din lipsa de cvorum, acestea nu au avut loc.

Consiliul comunal Lozova este format din 15 consilieri. În urma alegerilor din 2019, în Consiliu au acces 6 consilieri PLDM, 4 consilieri PDM, 2 consilieri din partea Blocului ACUM, un reprezentant al PSRM și doi candidați independenți.

Anterior, Comisia a stabilit desfășurarea, în aceiași zi, a alegerilor locale noi pentru alegerea primarilor în 9 localități din țară: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia, satul Tătărești, raionul Strășeni, satul Glinjeni, raionul Fălești, satul Păulești, raionul Călărași, comuna Alexăndrești, raionul Râșcani și satul Zăicani, raionul Râșcani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.