Acasă Extern Un „cetățean” din Transnistria a fost arestat în Odesa, după ce a...

Un „cetățean” din Transnistria a fost arestat în Odesa, după ce a incendiat un camion militar. SBU califică incidentul drept act de terorism

0

Un cetățean al Republicii Moldova, originar din Transnistria, a fost arestat în Ucraina fiind suspectat că ar fi incendiat camionul militar KamAZ 4310 al Regimentului 43 separat de comunicații și control al Comandamentului Aerian Sud din Odesa. Redacția ucraineană 368.media a aflat despre acest lucru din materialele dosarului penal.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 15 decembrie la locul unde se află unitatea. SBU, care investiga incidentul, a calificat incidentul drept act terorist.

Pe 27 decembrie, oamenii legii au reținut suspecții în comiterea acestei infracțiuni – organizatorul, cetățeanul străin și executorul direct. S-a stabilit că un cetățean străin a turnat anterior vopsea pe un memorial al „Eroilor sutei cerești” de la administrația regională regională de stat pentru suma de 400 de dolari.

Apoi, pentru 800 de dolari, aceștia au plănuit să incendieze trei vehicule militare. Doar unul dintre suspecți se află în detenție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.