Acasă Social Un bărbat din Capitală a suferit arsuri în urma unei deflagrații

Un bărbat din Capitală a suferit arsuri în urma unei deflagrații

0

Un bărbat în vârstă de 72 de ani a suferit arsuri după producerea unei deflagrații în urma scurgerii de gaz într-un bloc de locuit din sectorul Ciocana al Capitalei.

Potrivit IGSU, totul s-a întâmplat în jurul orei 02:30, pe strada Maria Drăgan 8/1 din municipiul Chișinău.

Conform informațiilor recepționate, locatarii blocului au auzit sunetul exploziei și au apelat serviciile de urgență.

Așadar, la fața locului au intervenit angajații Detașamentului salvatori și pompieri Ciocana și specialiștii Centrului Republican de Intervenții Operative al IGSU, care au stabilit că explozia s-a produs în urma scurgerii de gaz de tip propan-butan de la o butelie defectă. 

Din fericire, în locuință nu s-a produs incendiu. Totuși, în urma exploziei, geamul și peretele din interiorul apartamentului a fost deteriorat. 

Totodată, angajații IGSU au evacuat prin geam de la etajul cinci proprietarul apartamentului, un bărbat de 72 de ani. Acesta a primit diverse arsuri de gradul I și II pe suprafața corpului. Bărbatul în stare de șoc a fost preluat de urgență la spital pentru îngrijiri necesare. Cazul este cercetat de către organele de resort.

În acest sens, IGSU repetat îndeamnă cetățenii să evite utilizare buteliilor de gaz în blocuri locative și gospodării particulare. Persoanele , care optează pentru exploatarea buteliilor sunt rugate să le păstreze în exteriorul locuințelor și să le alimenteze doar cu combustibil pentru care sunt destinate. În cazul utilizării instalațiilor alimentate la gaze naturale, oamenii sunt rugați să respecte cu prudența maximă regulile de siguranță. 

Mai mult, instalațiile conectate la gaze naturale și buteliile de gaz trebuie să fie verificate sistematic, iar în cazul depistării unor defecțiuni  cetățenii trebuie să solicite ajutorul specialiștilor.

Foto: IGSU

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.