Acasă Extern Un bărbat declarat decedat de 3 medici s-a trezit înainte de autopsie

Un bărbat declarat decedat de 3 medici s-a trezit înainte de autopsie

0

În urmă cu câțiva ani, autoritățile dintr-un penitenciar din Spania au fost foarte uimite să observe că un pacient care, în prealabil, fusese declarat decedat, s-a trezit la viață, în morgă.

Gonzalo Montoya Jiménez, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit fără suflare în celula sa, în timpul apelului de dimineață din data de 7 ianuarie 2018. Imediat, el a fost transferat într-o cameră mortuară a spitalului, într-un sac pentru cadavre, pentru ca, ulterior, bărbatului să i se facă autopsie, transmite SafeNews.md cu referire la Playtech.ro.

Nu a durat mult până când medicii au auzit un zgomot din interiorul sacului acestuia. Se pare că deținutul începuse să… sforăie.

Jiménez, care executa o pedeapsă pentru jaf, în aripa de maximă securitate a Penitenciarului Central Asturias, din nord-vestul Spaniei, a fost investigat, pentru prima oară, de doi medici ce se aflau de gardă, după ce a fost găsit stând inconștient pe un scaun din celula sa.

Fără a simți niște semne vitale, medicii l-au declarat decedat, iar o oră mai târziu un medic legist a inspectat, la rândul lui, cadavrul și a fost de acord cu primele evaluări, emițând un al treilea raport de deces. Abia mai târziu, la morgă, medicii și-au dat seama că ceva nu era în regulă.

Până să se descopere că nu e mort, Jiménez petrecuse deja timp suficient într-o cameră frigorifică, iar pielea lui fusese marcată de bisturiu, pentru a fi pregătit pentru autopsie.

Reprezentanții penitenciarului nu au o explicație clară

„Nu pot comenta ce s-a întâmplat la Institutul de Medicină Legală”, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului Penitenciar din Spania, „dar trei medici au văzut semne clinice de deces, așa că încă nu este clar, momentan, exact de ce s-a întâmplat acest lucru”, a mai spus el.

Cu o zi înainte ca Jiménez să fie găsit „mort”, el s-a plâns că se simte rău și, deși nu se știa exact care e motivul, oficialii au bănuit că ar fi vorba despre cianoză, o decolorare a pielii, cauzată de circulația deficitară ori chiar de lipsa oxigen.

Oficialii spitalului au declarat presei spaniole că falsul deces ar putea fi un caz de catalepsie, în care corpul intră într-o stare de transă sau de convulsii, prezentând o pierdere a conștienței, dar și rigiditate fizică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.