Acasă Extern Un agent din serviciile germane de informații BND, arestat sub acuzația de...

Un agent din serviciile germane de informații BND, arestat sub acuzația de spionaj în favoarea Rusiei

0

Un agent din cadrul serviciilor germane de informații, Carsten L., suspectat de faptul că a transmis Rusiei informații, a fost arestat miercuri, iar percheziții au fost efectuate la locuința acestuia și la domiciliul unei rude a acestuia, anunță joi parchetul federal german, relatează AFP, citată de News.ro

Germanul Carsten L., un agent al serviciilor federale germane de informații BND, este suspectat de ”înaltă trădare”, acuză Parchetul din Karlsruhe, care precizează că a percheziționat apartamentul și postul de lucru al acestuia, dar și al altei persoane, scrie G4Media.

El a furnizat – în acest an – ”informații culese în cadrul activității sale unui serviciu rus de informnații, anunță Parchetul federal din Karlsruhe, care se ocupă cu cazurile de spionaj.

”Ancheta a fost realizată în strânsă colaborare cu BND”, precizează parchetul.

Suspectul a fost prezentat în fața unui judecător și a fost plasat în arest preventiv. 

”Reținerea și discreția sunt foarte importante în acest caz particular. Avem de-a face cu Rusia, în tabăra adversă, cu un actor a cărui lipsă de scrupule și înclinație către violență sunt de luat în calcul”, comentează, citat într-un comunicat președintele BND Bruno Kahl.

”Fiecare detaliu făcut public în acest caz reprezintă un avantaj pentru acest adversar, în intenția sa de a facă rău Germaniei”, subliniază el.

Mai multe cazuri de spionaj implicând Rusia au fost dezvăluite în ultimii ani în Germania, dar și în alte state membre ale Uniunii Europene (UE).

Serviciile de informații și-au ridicat nivelul de aleră în aceste probleme, după ce Rusia a invadat Ucraina, la sfârșitrul lui februarie.

La 18 noiembrie, un ofițer rezervist german a fost condamnat, la Düsseldorf , la un an și nouă luni de închisoare – cu suspendare -, după ce a fost găsit vinovat de spionaj în favoarea Rusiei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.