Acasă Politic ULTIMA ORĂ! BCS a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției. Reacția...

ULTIMA ORĂ! BCS a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției. Reacția lui Litvinenco

0

Deputații BCS au înaintat o moțiune simplă împotriva Ministerului Justiției și a ministrului Sergiu Litvinenco. Anunțul a fost făcut în ședința de astăzi, 14 octombrie, a Parlamentului.

„Înaintăm moțiune simplă asupra activității Ministerului Justiției intitulat Subminarea principiilor de drept și subordonarea justiției. Nici la 100 de zile a Guvernului Gavrilița, PAS împreună cu ministrul Justiției au făcut tot posibilul să subjuge justiția. Guvernarea a început cu stângul.
Litvinenco și de data aceasta a înșelat așteptările electoratului. Personal ați exercitat presiuni asupra membrilor CSP. Ingerința ministrului și a deputaților PAS în CSM și CSP este dorința de a controla justiția din Republica Moldova. Vremurile bune ne-au ocolit.
Solicităm:
– Expertizarea tuturor proiectelor de legi de structurile internaționale;
– Decapturarea CSM, CSP și asigurarea independenței funcționale ale acestor instituții;
– Ministerul Justiției să înceteze acțiunile de subminare a Procuraturii și justiției”, a declarat Vasile Bolea în plen.

Reacţia ministrului Justiţiei nu s-a lăsat mult aşteptată. 

„Văd că socialişti şi comunişti au înaintat împotriva mea moţiune simplă la Parlament. Ce să zic? Evident că, deoarece este un instrument constituţional, îi voi da curs aşa cum prevede legea. Pe fond – voi vedea ce mi se impută şi voi răspunde punctual la totul. Dar dincolo de toate, precum am mai spus, drumul spre o justiţie dreaptă şi o luptă veritabilă împotriva corupţiei nu va fi uşor. Tare mulţi au fost, sunt şi vor fi împotrivă. Pentru că au ce pierde. Dar pe mine nu mă interesează ce vor pierde politicienii alungaţi de la guvernare pentru că şi-au bătut joc de ţară decenii întregi. Pe mine mă interesează ceea ce-şi doresc majoritatea cetăţenilor acestei ţări. Şi anume un stat puternic, cu instituţii funcţionale, unde cei care fură de la oameni să fie deferiţi justiţiei. Şi voi face anume ceea ce-şi doresc cetăţenii. Punct!”, a scris Litvinenco pe Facebook.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.