Acasă Politic ULTIMA ORĂ! VIDEO // Reacția Maiei Sandu în urma deciziei CCM:...

ULTIMA ORĂ! VIDEO // Reacția Maiei Sandu în urma deciziei CCM: ” Situaţia seamănă foarte mult cu situaţia când Vlad Plahotniuc şi-a încropit o majoritate parlamentară de buzunar”

0

Maia Sandu anunță că a luat cunoștință de decizia Curții Constituțională. Potrivit dânsei aceasta ar fi de înţeles, în caz de normașitate, însă noi nu avem una. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe de către Președintele Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă, precizând că depășirea actualei crizei se poate face doar cu un Parlament nou. „La anticipate sau la referendum oamenii vor decide viitorul lor și al țării”, a spus aceasta.

Am luat cunoştinţă de decizia CC. În caz de normalitate, ar fi de înţeles. Noi astăzi nu avem o situaţie de normalitate. Situaţia seamănă foarte mult cu situaţia de la finalui lui 2015, începutul lui 2016, când Vlad Plahotniuc şi-a încropit o majoritate parlamentară de buzunar. După ce preşedintele Timofti a fost obligat să desemneze candidatul acelei majorităţi, Plahotniuc şi-a pus propriu guvern şi a capural statul”, a declarat Maia Sandu.

Preşedintele a mai spus că deputaţii PSRM şi Şor au votat bugetul cu deficit de miliarde de lei, care nu poate fi finanţat decât din exterior şi tot ei au votat legi care blochează finanţarea externă.

„În acest Parlament nu există 51 de deputaţi care să susţină lupta împotriva corupţiei.
„Republica Moldova are nevoie de un Guverm de profesionişti. Oamenii ştiu că există o singură ieşire din criză : alegeri anticipate. Orice Guvern care va încerca să mişte lucrurile în direcţia bună, va fi demis”, a precizat preşedintele Republicii Moldova.

Sandu susține că depășirea crizei se poate face doar cu un Parlament nou și le cere deputaților să dea dovadă de curaj.

„Nu am să stau să privesc cum frăția penalilor nu vrea să lase țara din mână și semnează alianțe la fel de ușor cum și-au umplut propriile buzunare. Nu sunt prizonierul funcțiilor, nu voi fi un președinte comod așa cum vor cei certați cu legea. Nu avem dreptul să privim cum se face recapturarea statului. La anticipate sau la referendum oamenii vor decide viitorul lor și al țării”, a conchis Maia Sandu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.